Avifauna 2019

Geplaatst op: 17-06-2019

Op 15 juni 2019 verzamelden we rond 11.15 uur bij de ingang van vogelpark Avifauna.
Om 11.30 uur precies mochten we aan boord van de rondvaartboot. 
Eigenlijk werd het geen rondvaart maar een tocht door Alphen heen naar Gouda en weer terug. Maar het was erg gezellig aan boord en het was best leuk om varend door Alphen te reizen. Om 13.00 uur werden we in het parkrestaurant verwacht voor een lunch. Nou, dat werd smullen hoor! Het leek meer op een uitgebreid koud en warm buffet dan op een lunch.
Iedereen kon halen wat hij wilde en zo vaak hij wilde. Er was van alles; teveel om op te noemen.

Na het eten was het al tijd voor de roofvogelshow die om 15.00 uur begon. De show werd gegeven vlak achter het restaurant, dus dat was gemakkelijk te vinden.
Het was echt een spectaculaire show en de man die de vogels aaanstuurde deed het ontzettend leuk.
Mooi om te zien was de gier die geleerd had om met een steen een enorm ei open te breken. Slimme vogel!
Om van de show nog een beetje na te kunnen genieten kun je hier de foto's bekijken.

Na de show kon iedereen het park in. Inmiddels was het prachtig weer geworden! Jassen uit en mouwen opgestroopt. Het was heerlijk om lekker buiten in het park te slenteren. Er was genoeg te zien. Overal hoorde en zag je vogels lopen. Veel in kooien, maar er liepen er ook best veel los.
Om 17.00 uur was er een gezamelijke borrel op het terras. Iedereen had een muntje voor een drankje gekregen. Dat smaakte best zo in het zonnetje. Het was erg gezellig en de mensen hadden elkaar weer veel te vertellen. Het was leuk om te zien.
Om van het park en de mensen nog eens na te genieten kun je hier de foto's bekijken.