Winterdag 2019

Geplaatst op: 23-01-2019

De eerste gasten kwamen op zaterdag 19 januari rond 11.30 uur binnen. Toen bleef het nog even rustig, maar 12.15 uur stond het dorpshuis bol van de mensen.

Het was van begin af aan heel gezellig. Het leek wel of de winterdag van vorig jaar gemist werd. Door het feestjaar waren er al zoveel activiteiten dat de winterdag is overgeslagen.

Edwin Rasser van entertainerbedrijf Blijwin had al snel zijn muziekstand opgebouwd en vulde de zaal met vrolijke muziek. Zij assistente Lotte bouwde de fotoBooth op en de eerste gasten die zich graag lieten fotograferen waren Harm en Margreet. Daarna volgden in de loop van de middag velen hun voorbeeld. Ook de vrijwilligers werden op de gevoelige plaat gezet. Dat was lachen natuurlijk.

Om 12.30 heette John de gasten hartelijk welkom en vertelde wat er allemaal te verwachten was.

Even na de koffie kwam de Vergulde Vos lekkere soep en vers belegde broodjes brengen. Dat zag er weer fantastisch uit! De kroketjes en de broodjes gezond of met ander beleg vlogen van de schalen af.

Amateurgezelschap VIOS uit Oud Ade gaf een toneel voorstelling; Koning Jozef is een Bangebroek. Wat een komisch verhaal en wat hebben de kinderen gelachen. Heerlijk om de kinderen te zien genieten.

Daarna werd er weer gedanst, gesprongen en polonaise gelopen. Edwin en Lotte weten de gasten wel op de vloer te krijgen. Lotte leerde de kinderen swishen. Dat is de hype van dit moment. Al dansend je benen en armen tegen elkaar in bewegen. Hoe sneller hoe beter……

Daarna weer Kedeng Kedeng; Kedeng Kedeng; Oe Oehhhhhhh.

Prachtig wat een feest.

Zo dat was het dan wel denk je, maar nee hoor! Daar kwam Sander de buikspreker de boel nog even bezig houden. Hij had zijn buurjongetje Charlie meegenomen. Een brutaal ventje; die had al snel een oogje op Sjoukje. Dus Sjoukje had het geluk om even op toneel te mogen komen!

Maar Sander van Anders met Sander deed ook goochel truckjes. Daarbij werd hij geholpen door kinderen uit het publiek. Zo mocht Miranda hem ook even helpen.

Na Sander weer de vloer op met Edwin. Maar je kon zien dat de mensen voldaan waren.

Rond 16.30 uur was de zaal leeg en konden we gaan opruimen.

Het was een geweldige dag. Heerlijk om bij te mogen zijn.

Mike vraagt de microfoon en bedankt alle vrijwilligers wat hartstikke lief van hem!

Er zijn foto’s gemaakt. Mocht je zelf foto’s gemaakt hebben die je wilt delen, stuur ze dan naar mij toe. De foto’s van de fotobooth kun je bestellen bij stichting@stggk.nl.

Andere foto’s vind je hier.